Следвайте Гласове в ТелеграмСоциалните услуги, които Столична община предоставя на хората

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСоциалните услуги, които Столична община предоставя на хората
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Ще разширим и надградим социалните услуги за хората в неравностойно положение

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Социалните услуги, които Столична община дава на хората в неравностойно състояние, ще продължат да бъдат надграждани и разширявани. Това ще става в разговор с всички вас, представители на асоциациите, които познавате потребностите в елементи.  Това съобщи претендентът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян на среща с 20 национално представителни организации на и за хора с увреждания. В полемиката присъединяване взеха и претендентите за общински съветници Анна Стойкова, Павел Савов и Антон Койчев.

" Ще работим за подобряването на профилирания транспорт на хора в неравностойно състояние. Целта ни е да създадем едно звено, което ще подсигурява по-добра съгласуваност и обслужване “, изясни Хекимян. В момента общината разполага с към 15 профилирани микробусчета за превоз, който се дава по поръчка. Той пое ангажимент за обезпечаване на нови профилирани коли за транспорт на хора в неравностойно състояние.

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС беше безапелационен, че той и екипът му ще работят за по-достъпна среда, която включва наличен градски превоз, тротоари и обществена инфраструктура, в това число и подкрепяне при обезпечаване на налична среда в жилищните блокове.  

Антон Хекимян пое ангажимент да продължи дейния разговор с организациите в Обществения съвет за хората с увреждания към общината. По време на срещата бе разисквано и даването на талони за паркоместа на хора в неравностойно състояние. Той акцентира, че ще се работи за засилен надзор, с цел да е несъмнено, че тези места се употребяват единствено от нуждаещи се хора.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР